Upcoming concerts

Tänkte informera lite om ett antal riktigt, riktigt feta konserter som kommer äga rum här i vårt avlånga land inom de närmsta månaderna. Då och då kommer det faktiskt hit en hel del intressanta artister utan att det uppmärksammas så mycket i massmedia. Detta till viss del på grund av att det inte är alltför kommersiell musik, och dessutom är många av dessa "underground-artister" som inte särskilt många känner till.

Här är de konserter jag tycker verkar mest intressanta och sevärda:

4 feb, Gamla Tryckeriet, Alvik
Onyx & Saigon
Kommentar: Old school-snubbarna Onyx och tunge Saigon kommer till Sverige för en konsert med "Bringin it back". Det kommer säkerligen bli en väl sevärd show. Åldersgräns 18.

5 feb, Berns Salonger
RJD2
Kommentar: Det är inte många som känner till RJD2, men enligt mig är han en skicklig producent, DJ och även sångare (även om han inte sjunger så ofta). Han har gjort en hel del album, EP:s och även mixtapes. Tyvärr, för min del och många andra, är det som vanligt 20-årsgräns eftersom det är på Berns. Jag uppmanar alla som fyllt 20 att ta sig en funderare!

10 feb, Södra Teatern
Dead Prez
Kommentar: Dead fucking Prez kommer till Sverige för första gången nånsin. Det var riktigt nära att jag skulle åka upp och flippa till "Hip Hop", "Hell Yeah", "Turn Off the Radio" och alla andra feta låtar dom gjort genom åren, men nu blev det inte så tyvärr. Det blev dessutom slutsålt för någon dag sen så nu är det för sent. Kan bara säga grattis till dom som skaffat en biljett. Dom som verkligen inte vill missa detta kan dock åka till Lund och se dessa legender ett par dagar senare, om biljetter finns kvar. Åldersgräns 13.

11 feb, Musikens Hus, Göteborg
Check The Rhyme feat. The Beatnuts + Paris + Lords of the Underground + Tha Alkaholiks + Jeru The Damaja
Kommentar: Inte helt kända artister, men Tha Beatnuts, Alkaholiks och co kan helt klart bli sevärt! Pallar man dra till Götet kan det helt klart vara värt. Åldersgräns 18.

13 feb, Berns Salonger
Oh No & Roc C
Kommentar: Dessa två artister från det underbara skivbolaget Stones Throw Records kommer utan tvekan bjuda på en show som heter duga. Det är inte varje dag vi gästas av grymme Roc C och Madlib's brorsa inte! Tyvärr är åldersgränsen 23 år.

2 mars, Annexet (Globen)
John Legend
Kommentar: Soulgeniet John Legend kommer till Sverige och bjuder säkerligen på en grym show med härlig sång. Får inte missas! Åldersgräns 13.

4 mars, Berns Salonger
Pete Rock
Kommentar: En av tidernas enligt mig bästa producenter och MC:s kommer till Berns. Hade jag var född två några år tidigare hade biljetten varit bokad. Stället kommer gunga, tro mig! Åldersgräns 20.

25 april, Berns Salonger
Dwele
Kommentar: Skönsångaren Dwele kommer till vårt fina land för en konsert. Kommer säkert bli riktigt grymt. Åldersgräns 20.


Ta tillfällena i akt och njut av lite underbar musik. Peace out!

Say what?

Hörde rykten om att Lil Wayne skulle släppa en rockplatta, ja ni hörde rätt, en rockplatta, men jag visste inte vad jag skulle tro så jag kollade upp det. Och tydligen stämmer det. Lil Wayne kommer, troligtvis i april, släppa rockalbumet "Rebirth". Inte för att jag diggar Wayne, det gör jag verkligen inte, men vad fan, ett rockalbum? Påminner på något sätt om Kanye's "stilbyte" men jag vet inte alls vad syftet är. Känns lite som att Lil Wayne gör det han känner för, bara för kul.

My City

Hittade den här tunga låten av B.A.M. där han med hjälp av Lil Fame från M.O.P rappar om hemstaden New York. Låten, som inte helt opassande namngivits "My City", är producerad av Lyndon Brown och jag kind of fell in love with it. ;) B.A.M. levererar skön rap och Lil Fame höjer kvaliteten som så många gånger förr då han gästar.

Döm själva!


I'm stupid with this rap shit!

Tja bros!
Eftersom min blogg www.johaningmansson.blogg.se mer eller mindre utvecklats till en hip hop-blogg, tänkte jag att det var lika bra att skapa en blogg som bara handlar om just hip hop. :) Ni ser alltså resultatet här: barahiphop.blogg.se.

Just nu sitter jag hemma hos my man Peter, aka Pejda aka Pete R aka P-Man aka Mr P aka Pete Rizzle, och lyssnar på lite fet musik. Så småning om ska jag göra bloggen lite fresher, och förslag på slogan har faktiskt redan kommit upp. Peter kom med en bra tanke: "Bara hip hop - I do it for hip hop", hämtat från Luda's låt med samma namn. Mycker clever måste jag säga. :)

Vad kommer då finnas på den här bloggen? Det kommer dyka upp en hel del musiktips, albumrecensioner, kanske lite nyheter och annat smått och gott. Jag har inga direkta förhoppningar om att bloggen ska bli superkänd men det hade var kul om lite hip hop-intresserade fick upp ögona för den.



Peace out!

RSS 2.0